Online hypotheek afsluiten

Tegenwoordig is het erg eenvoudig om zelf informatie in te winnen over hypotheken, bijvoorbeeld via deze site. Op het internet kunt u op uw gemak en vanuit uw eigen huis nuttige informatie vinden, en op basis daarvan bepalen welke hypotheek het beste bij u past. En als u uw informatie online bij elkaar zoekt, is het wel zo gemakkelijk als u uw hypotheek ook online af kunt sluiten. Daarom heeft MoneYou de Internethypotheek. Zo kunt u eenvoudig online een hypotheek afsluiten.

Het belangrijkste voordeel van het online afsluiten van een hypotheek, is natuurlijk dat u hem online af kunt sluiten. U hoeft niet langs te komen op kantoor, en er is geen voorafgaand gesprek met een adviseur. U kunt uiteraard heel goed zelf bepalen of u advies in wilt winnen, en waar u dat advies vandaan wilt halen. Daarin bent u dus helemaal vrij, en dat is wel zo prettig. Want het ene advies is het andere niet!

Behalve de vrijheid om advies in te winnen waar u dat wilt, biedt een online hypotheek ook nog een ander belangrijk voordeel: erg lage kosten. De afhandelingskosten zijn bij een online hypotheek stukken lager dan de reguliere afhandelingskosten. En daar komt nog bij dat de advieskosten, die tot 1 januari 2013 nog in de hypotheek verwerkt waren, nu los worden berekend. Door online uw hypotheek af te sluiten, hoeft u deze kosten dus niet te betalen. En die besparing kan behoorlijk oplopen!

Omdat u zelf de regie in handen houdt, moet u een aantal zaken zelf regelen. Vrijheid gaat nu eenmaal gepaard met enkele verantwoordelijkheden. Zo moet u zelf de offerteaanvraag invullen, een taxateur regelen, en een afspraak maken met de notaris. Ook het verzamelen en het opsturen van de benodigde documenten is uw eigen verantwoordelijkheid.  Dit zijn taken die u anders aan anderen over zou kunnen laten. Maar daar staat natuurlijk wel een besparing tegenover die flink op kan lopen. U kunt zelf bepalen of dat belangrijke voordeel opweegt tegen de extra verantwoordelijkheden.

Ook het berekenen van je maximale hypotheek bij steeds meer banken is iets wat je ook zelf thuis kan doen. Bereken bijvoorbeeld makkelijk je maximale hypotheek online bij SNS.