WOONTRENDS VAN 2021

Het is nog 2016, maar voor je het weet staat 2021 alweer voor de deur. Dat betekent tijd voor de nieuwst trends op het gebied van wonen. Je staat er misschien niet direct bij stil, maar onbewust neem ook jij de nieuwste woontrends over en heeft dit dus ook zeker invloed op jouw woning. Benieuwd wat er voor 2021 allemaal te wachten staat op het gebied van interieurtrends? Lees dan vooral even verder.

Trends in 2020

Waar er in 2020 veel gebruik werd gemaakt van poedertinten en pastel, heeft dit veel minder de nadruk in 2021. Het liefelijke interieur heeft dan ook wel zijn tijd gehad en er wordt ruimte gemaakt voor veel nieuws. Ook op het vlak van koperen tinten en materialen, wordt er in 2021 meer gebruik gemaakt van warmere kleuren. Dit zelfde geldt ook voor marmer. Waar dit in 2020 overal in terug kwam, verdwijnt dit ook steeds meer.

Interieur 2021

De zachte en lieve kleuren hebben dus wel de beste tijd gehad. Er wordt dan ook ruimte gemaakt voor diepere, warmere kleuren zoals terracotta en bruin. Dit betekent dat er ook meer donkere kleuren in huis komen. Het zal je misschien verbazen, maar ook groen valt hieronder en is de kleur van komend seizoen. Planten en andere groene accessoires in je woning? Zeker een goed idee. Durf je het helemaal groots aan te pakken, ga dan voor een groene muur.

Niet alleen de kleuren worden warmer, ook de materialen. De trend van koper zien we dan ook verplaatsen naar messing en brons.

Opvallend

Als we kijken naar het design is er een trend die erg opvallend is, namelijk: de slimme manier van verpakken. Dit is een trend die door veel designers wordt opgepakt en ook bij IKEA zien we dit goed terug naar voren komen. De trend flat packed is dan ook helemaal hot en daarnaast ook helemaal geschikt voor als bijvoorbeeld gaat verhuizen. Daarnaast wordt er ook veel meer gekeken naar de mogelijkheden voor materialen en speelt recycling een belangrijke rol. Duurzaamheid zien we dan ook steeds groeien binnen de wereld van interieur.

De stijl van 2017 staat dus eigenlijk in het teken van de avant-garde. We zien meer vernieuwing, warmere kleuren en materialen. Wil jij deze woonstijl doorvoeren binnen jouw woning? Denk dan aan vloerkleden die niet alleen met een warme kleur warmte geven aan de ruimte, maar ook voornamelijk met het materiaal. Daarnaast zijn kleine, groene plantjes zoals cactussen een goede optie om je woning wat meer groen te geven.